Australia 🇦🇺

,

Day #71: West Coast Adventures

Tijd voor de avonturen bij de foto’s! Met elke dag gemiddeld 500 km on the road, hebben we onwijs veel gezien van de westkust. Prepare voor een lange post!We begonnen de roadtrip in Perth, en aangezien we niet konden kiezen of we naar Esperance (zuiden van Perth) of Monkey Mia (noorden van Perth) zouden rijden, besloten we het maar beide te doen. Niet heel erg logisch, maarja dat is onze hele trip vanaf het begin al niet echt 😉

Gelukkig kregen we bij onze autoverhuurder een gloednieuwe ride toegewezen, die ons erdoorheen heeft geholpen zonder problemos!

Meet our ride; helaas al iets minder nieuw door ons gecross over unsealed roads

Wauw, het was het vele rijden echt honderd procent waard want wat waren beide delen mooi! De mooiste stranden, ontzettend veel wilde dieren (dolfijnen, manta rays, schildpadden, haaien, dugongs (een soort zeekoeien), kangaroos, slangen, hagedissen, cockatoos, emus, pelikanen en quokkas, we have seen them all!), ontzettend aardige locals en ultieme vrijheid.

Hier de hoogtepunten van de trip:

Great Ocean Drive in Esperance
Als je dacht dat de Great Ocean Road tussen Melbourne en Adelaide genieten was, ga dan de Great Ocean Drive bij Adelaide maar eens rijden. Een stuk korter met maar 40km, maar deze kilometers zitten vol met de meest prachtige stranden, kliffen en schitterende bochtige wegen. Als hoogtepunt is er Twilight Beach, gelegen in een halfronde baai met prachtig wit zand en diepblauwe zee. We zouden liegen als we zeggen dat we hier niet elke dag van ons verblijf in Esperance even zijn gaan buurten 😉 In Esperance zelf is ook een fantastische foodtruck genaamd ‘Coffee Cat’ waar ze de lekkerste koffie ooit hadden, aanrader! #hipster

Cape Le Grand National Park
Iets wat hoog op onze bucketlist stond voor Western Australia was Lucky Bay, een wit strand met lichtblauw water en.. kangaroos! We hoorden hier zoveel goede dingen over dat we het wel moesten gaan zien. Cape Le Grand zelf was al ontzettend mooi, met het ene mooie strand na het andere, maar toen we bij Lucky Bay aankwamen was het echt bizar. Ik heb nog nooit zo’n mooi strand gezien, awesome. Eerst zagen we helaas geen kangaroos, maar toen we ergens een plekje hadden gevonden kwamen ze vrolijk aanhoppen. Zelfs met een jonge kangaroo erbij. Lucky us on lucky bay!

Fremantle & Rottnest
Slapen in een gevangenis, wanneer doe je dat nou? Wij vonden een ontzettend tof hostel in Fremantle, gebouwd in een oude gevangenis. De oude cellen waren kamers en bijna alles stond nog zoals het vroeger was. Aan de muren hingen gevangenisverhalen over de verschillende uitbraken etc. We loved it!


Via Fremantle namen we de ferry naar Rottnest Island, de enige plek op aarde waar de allerleukste Quokkas te zien zijn! Quokkas? Jep, hele schattige kleine knaagdieren, die vrij rondhoppen op het eiland. Verder zijn hier ook hele mooie stranden en baaien waar je heerlijk tussendoor kunt fietsen (je ziet het, we blijven dutchies he).

Quokkas! How cute

Outback exploring
In the middle of nowhere rijden, dat wilde we wel graag een keer meemaken! Daar was niet veel voor nodig, want een uur vanaf Perth en je ziet alleen maar natuur om je heen. Af en toe een random roadhouse langs de weg, maar verder eindeloze wegen en eigenlijk helemaal niks. Het bizarre was dat de landschappen heel snel om je heen veranderen, en ze nooit saai zijn. De eindeloze lange rechte wegen zijn dat overigens wel haha! We hadden een stop om de Wave Rock te zien in de outback, met de mooiste rockformaties. Ook hebben we daar aparte lizards en slangen gespot!

Pinnacles Desert
The Pinnacles zijn een soort limestone formations, ongeveer dezelfde als bij Halong Bay (al waren deze veel kleiner haha) midden in de woestijn. Wij hadden het geluk dat het die dag ongeveer 40 graden was  en wij precies op het heetste van de dag aankwamen. Dat hebben we geweten ook, wauw! We kwamen onze auto nauwelijks uit van de hitte, laat staan de route van 2 km door de desert heen lopen. Het leek wel of we op een andere planeet waren, zo bizar! Achteraf waren we aardig ziek van de hitte dus maar snel doorgereden naar de volgende stop!!

Geraldton
Van tevoren hadden we eigenlijk weinig verwacht van dit plaatsje (achteraf gezien was het de grootste plaats na Perth) maar het was zo tof! Dit kwam vooral door de geschiedenis en de sfeer die er hing. Geraldton was vroeger een Aboriginals settlement. Toen de Europeanen het ontdekt hadden, is het vooral een mijnwerkers-stad geworden en toen de mijnwerkers wegtrokken waren het voornamelijk vissers die de stad overnamen. Veel mensen verlieten de stad na die periode, maar gelukkig is het helemaal opgeknapt en nu helemaal hip geworden. Ook is het vooral bekend om de scheepswrakken die er voor de kust gevonden zijn, zoals de Nederlandse Batavia en Zuydtdorp. Daarnaast zitten er in Geraldton ontzettend leuke cafe’s waaronder onze favo Piper Lane Cafe! Nog een aanrader hier is het ontzettende leuke hostel Geraldton Backpackers.

Acai bowls @ Piper Lane Cafe, omnomonom

Shark Bay & Monkey Mia
Bij Shark Bay is ontzettend veel zeeleven te vinden door de wat warmere temperatuur van het water. Onze favo spot was een uitkijkpunt genaamd Eagle Bluff, waar je door het heldere water heen haaien, schildpadden en manta rays kon spotten die in de baai leven.

Monkey Mia is een klein ‘plaatsje’ – een weg en een resort – in Shark Bay National Park. Ondanks dat het plaatsje verder weinig voorstelt, is er wel een van onze tofste ervaringen van de reis te vinden – het zien van wilde dolfijnen, schildpadden en dugongs vanaf het strand. In het warme water van Monkey Mia komen de dolfijnen regelmatig even buurten, al helemaal omdat ze vis krijgen van de rangers. In ons geval kwamen zo’n acht dolfijnen even hallo zeggen en een visje scoren, lucky us! Toen ik ook nog eens werd uitgekozen (van alle 122 mensen) om zelf een van de dolfijnen te mogen voeren, kon onze dag al helemaal niet meer stuk. Zo tof!!!

Op de terugweg moesten we een noodstop maken omdat er een emu onze weg versperde. Heerlijke momenten!

Ook was er een Little Lagoon in de buurt, wat de perfecte spot was om even af te koelen. Tenminste, dat dachten we, want na wat research hoorden we dat er heel veel stonefish in het water zaten en laat dat nou net de dodelijkste vis zijn die je kan treffen. Well, everything in Australia is trying to kill you haha!

We wilden al de hele tijd sterren spotten, maar bij elke plek waar we kwamen was het bewolkt of waren we het simpelweg vergeten. Gelukkig dachten we er hier wel aan, dus gingen we in de nacht zover mogelijk van het stadje af rijden wat een hele uitdaging was met nul verlichting op de weg en wilde dieren overal. Maar wauw, wat waren de sterren mooi! Je kon de hele milky way zien, echt betoverend. Een hele ervaring waar je alleen de geluiden van de dieren (ook slangen) hoort maar geen hand voor ogen kan zien.. scary!

Kalbarri
Het prachtige national park van Kalbarri strekt zich uit langs een weg van zo’n 70km, een stuk langs de kust en daarna landinwaarts. Ook hier hadden we het briljante idee om op het heetst van de dag de woestijn in te trekken en de Z-bend en Nature’s Window te bezoeken. Zullen we het ooit leren? Grote kans van niet. Deze twee uitkijkpunten op grote hoogte over rotsformaties zijn ontzettend indrukwekkend.

Het andere deel van het national park bestond uit mooie kliffen langs de kust, die je kon ontdekken door een hike te maken van de ene baai naar de andere. Toen ik die aan het lopen was (Mitchell had weer eens geen zin haha), en fanatiek op aan het letten was waar ik liep (want ja, slangen overal), stonden er ineens ontzettend grote kangaroos voor m’n neus. Maar dan ook echt groot als in 2 meter. Heel gaaf, maar wel even schrikken haha!

Pink Lake
Op de route van Kalbarri terug naar Perth lag het Pink Lake, die we ook even gezien moesten hebben. Wanneer kom je nou een roze meer tegen?! De roze kleur ontstaat door verschillende algae in het water. Looks really cool!

Tijdens het rijden zagen we ontzettend veel kangaroos dood langs of op de weg liggen, zo sneu. Wonder boven wonder hebben wij er geen eentje geraakt, thank god! We zagen ze wel vrolijk over de weg heen hoppen enkele keren, maar toen konden we gelukkig op tijd remmen 😉

Conclusie: it was great fun! Ik ben zowaar Australie nog leuker en mooier gaan vinden (was dat mogelijk?!) en Mitchell is ook fan. Wij nodigen jullie hierbij vast uit voor een housewarming. Haha, nee grapje hoor, er zijn nog genoeg andere landen te zien!!!!

We zijn nu in Perth voor een paar dagen om de volgende bestemmingen te plannen in onze favo hotel van de trip: Tribe! Een onwijs tof designer hotel waar je je meteen thuis voelt (zelfs als backpacker). Het was ons de vorige keer zo goed bevallen dat we besloten hier nog een aantal dagen te blijven chillen. En het ontbijt hier is ook zeker niet verkeerd. Hoe bedoel je backpacken kan geen luxe zijn?!

Next up: een mini camperroadtrip van Brisbane naar Sydney waar we Australia Day zullen vieren, whoopwhoop! Cheers!

,

Day #68: Wildlife, beaches and outback

Een roadtrip van 4000 km in 12 dagen en wij zijn fan! Wat is Western Australia mooi zeg! Wanneer kunnen we emigreren? 😉 Van slapen in een gevangenis tot geblokkeerd worden op de weg door emu’s en van wilde dolfijnen, haaien en turtles spotten tot kangaroos op het strand. Zie ook de volgende blog: West Coast Adventures (coming very soon)

, ,

#currentlocation Esperance & Cape Le Grand