,

Day #16: Agung goes boom

Jep, waar we al sinds september op zaten te wachten is eindelijk gebeurd. Mount Agung is meerdere keren uitgebarsten. Nu zitten we (tijdelijk?) vast op Bali aangezien de vliegvelden op Bali en Lombok dicht zijn door de aswolken. Helaas hebben wij een half uur voor de grootste uitbarsting een vlucht naar Lombok en Surabaya (Java) geboekt, lucky us!

Maargoed, eerst over de Nusa eilanden waar we een aantal dagen heen zijn geweest. Heerlijk bijkomen van alle drukte en toeristen van Bali, daar waren we wel aan toe. Nusa Lembongan en Ceningan zijn echt onwijs leuk om te ontdekken per scooter (aangezien er nauwelijks auto’s rijden) en wij durfden het eindelijk weer aan om het weer te proberen. En met succes hoor, twee dagen zonder ongelukken! 🙂 De mensen zijn ook echt ontzettend vriendelijk! Verder kwamen we ook naar de eilanden om te snorkelen met Manta Rays op Nusa Penida en wauw wat was dat gaaf! Zo dichtbij, echt prachtige beesten om te zien. Alleen erg jammer van al het plastic dat overal in het water lag, zodat er helaas veel meer plastic te zien was dan vissen 🙁 Gelukkig zijn er een aantal initiatieven op het eiland, zoals Bali Eco Deli. Zij zorgen dat het plastic van de eilanden naar Bali zelf wordt verscheept zodat het verder verwerkt kan worden. Hard nodig, want op de eilanden zelf ligt helaas ook veel troep! Grappig is trouwens dat je vanaf Nusa Lembongan een prachtig uitzicht over Mount Agung had, net na de eerste uitbarsting.

Na de Nusa’s zijn we doorgereisd naar Uluwatu, om bij Single Fin te vieren dat we het al 3 jaar met elkaar uithouden. Hoe krijgen we het voor elkaar 😉 Single Fin is gebouwd op een klif, waardoor je onwijs mooi uitzicht op de zee en surfers beneden hebt. Toen ik een aantal jaar geleden voor het eerst naar Bali was geweest, vond ik het een van de leukste locaties om een drankje te doen dus wilde ik het natuurlijk graag aan Mitch laten zien.

Hierna zijn we op tour naar het noorden gegaan, op naar de bergen en watervallen!! Stop numero uno was de Nungnung waterval. Op de weg erheen zagen we Agung, die flink aan het roken was. Doordat het laagseizoen (regenseizoen) is en door Mount Agung zijn we bij veel dingen de enige toeristen, wat dan weer een groot voordeel is. Zo ook hier hadden we de hele waterval voor onszelf, perfect! Echt ontzettend gaaf om zo’n natuurgeweld van zo dichtbij te zien. Stop numero dos was de Sekumpul waterval, die iets lastiger was. De weg ernaar toe was echt ontzettend mooi, compleet anders dan de rest van Bali. Toen we aankwamen werden we namelijk gevraagd om bizar veel te betalen voor een gids, wat wij natuurlijk niet wilde. We hadden al online gelezen dat het een bekende toeristen scam was, dus wilde we gewoon doorlopen, maar de ‘tourguides’ lieten ons echt niet gaan en werden agressief. Uiteindelijk zijn we maar weggegaan aanzien dit de waterval niet waard was.. We besloten nog een andere waterval te proberen, alleen toen we daar aankwamen begon het niet normaal hard te regenen (yes, regenseizoen!). De grond werd een grote waterval en het onweer bleef vlak boven ons, terwijl wij in de middle of nowhere liepen. Het werd na een uur nog niet beter dus zijn we maar door de waterstromen en lichtflitsen terug gerend. Aan avontuur geen gebrek hier 😉

Nu is het dus even spannend of we morgen mogen vliegen. Zal het ons lukken? Wat gaan we anders doen? Over land naar Java? Je leest het in de volgende aflevering!!! Liefs van ons! X

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *