, ,

Day #45: Christmas around the world

Merry Christmas from Melbourne! Hoog tijd voor een kerstpost. Vandaag is het hier Boxing Day, aangezien ze hier niet echt een tweede kerstdag vieren. Dit betekent heeeel veel korting in bijna elke winkel en een grote gezellige chaos in de stad. Gister hebben wij, na een geïmproviseerd kerstontbijt, kerst op het strand gevierd (als zo’n beetje iedereen hier). Do it like the aussies do, kerstmuts op en gaan! Overal op het strand en in de parkjes waren families en vrienden aan het bbq’en en uitgebreid aan het kerstlunchen, heel gezellig!

Het kerstgevoel was wel de hele dag ver te zoeken, tot we in de avond naar een kerstshow in de stad gingen. Op de gebouwen van de Victoria State Library en het Federation Square waren een soort licht projecties te zien, die een kerstverhaal vertelden. Echt onwijs leuk gedaan! Toen het donker werd was het dan uiteindelijk toch een beetje kerst 🙂 Wat ons verbaasde was dat er in Vietnam meer een kerstsfeer was dan in Australië. Bij elke plek waar we kwamen waren er wel kerstbomen, klonk er kerstmuziek of waren er andere kerstversieringen. Zelfs in de minder toeristische plekken was er wel iets van kerst te ontdekken en wenste iedereen je al merry christmas (terwijl het vaak nog weken duurde haha). Ook kregen we zelfs bij enkele tentjes een kerstkado’tje mee, zo lief! Het grappige is dat de meeste locals vertelden dat zij zelf helemaal geen kerst vieren, maar dat het puur voor de toeristen is dat kerst zo groot is in hun land.

In Melbourne waren het vooral de gebouwen die er feestelijk uitzagen, sommige (zoals de Town Hall) ingepakt met een grote rode strik. Kerstbomen zijn hier ingeruild voor palmbomen 😉 Wij misten kerst in Nederland wel aardig dit jaar, aangezien je toch het liefste bij familie bent met een kerstboom vol kado’tjes (oke dat is optioneel) en gezelligheid in plaats van op het strand vieren met een bbq en vreemden om je heen. Ik kan me herinneren dat ik dit 5 jaar geleden precies zo dacht toen ik het in Sydney vierden, maar hey terugvliegen naar Nederland voor een dagje is ook niet ideaal 😉 Gelukkig bestaat er nog skype!

Wij wensen jullie in elk geval een super fijne kerst!!! Liefs

PS: We hebben een camper kunnen regelen om van Melbourne naar Adelaide te rijden via de Great Ocean Road!! Kangaroos and Koalas here we come!!!!!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *