, ,

Day #52: Roadtrippin’ the great ocean road

Hi allemaal, long time no see! Allereerst een gelukkig nieuwjaar van ons gewenst natuurlijk! We hebben een tijdje niet veel kunnen posten omdat wij in een campervan van Melbourne naar Adelaide aan het rijden waren. Tussen deze twee steden is ook de bekende Great Ocean Road, die echt ontzettend mooi is. Ik heb hem zelf vijf jaar geleden met een tour gedaan (wat inhield dat je in een grote bus met alleen maar Aziaten stopt bij de hoogtepunten) In een camper is het honderd keer leuker, alleen al omdat je overal onderweg kan stoppen waar je wilt (om bijvoorbeeld koalas te spotten).

Onze camper was zowaar een heel huis op wielen, inclusief toilet, keuken, televisie en douche! “Hoe kunnen ze dat dan betalen?!” hoor ik je denken. Nou, I’ll tell you; door het geweldige concept van relocations. Je huurt een auto of campervan voor een dollar per dag (ja, echt!), betaalt alleen de verzekering etc. en in ruil daarvoor breng jij de auto/campervan in een aantal dagen naar een locatie waar hij op dat moment heen moet. Ideaal! Wij hadden drie dagen om de route (1000km) te rijden, helemaal prima! Het was alleen wel een uitdaging om een relocation te vinden, aangezien het vol hoogseizoen is en alles binnen een paar minuten weg is. Heel veel geluk hebben dus.. maar na drie mislukte pogingen was het ons eindelijk gelukt! Door een foutje in de boeking kregen we zelfs een upgrade, want meestal zijn ze iets minder luxe.

Het nadeel van een relocation is wel dat je het vaak pas de dag van tevoren weet of er eentje beschikbaar komt, dus toen wij er eentje hadden bemachtigd was het nog een hele uitdaging om een campingplaats te vinden op de great ocean road. Heel Australië wil volgens mij de route rijden tussen kerst en oud en nieuw, dus alleen een plekje aan het eind van de route was nog beschikbaar. Dat werd de eerste dag dus pittig doorrijden! 5 uur rijden, alle leuke stops tussendoor bezoeken en dan voor het donker aankomen (anders een grote kans dat je kangoeroes raakt), jep dat werd een uitdaging haha. But (spoiler alert) we made it!!!
Hieronder wat foto’s op de Great Ocean Road zelf:

Twelve apostlesWilde koala’s – Kennett River Race tegen de klok, bijna donker!!!

Vanaf Warrnambool (het einde van de GOR) naar Adelaide hadden we ook onwijs mooie stops gevonden. Tijdens het rijden veranderde het landschap de hele tijd, zo mooi om te zien. Langs de weg koalas in de bomen en occasionally een kangaroo hoppend langs de weg. Helaas lagen er ook veel dode kangaroos/koalas, wat voor ons een waarschuwing was om heel goed uit te kijken. Naja, eigenlijk reed alleen Mitchell, want ik was te pussy om in de immens grote camper te rijden (en links rijden, eng!) 😉

 


Towerhill Wildlife Reserve

Blue Lake – Mount Gambier

Port Fairy

Als je de grens overgaat van de staat Victoria naar South Australia, mag je geen verse groenten en fruit meenemen. Laten wij nou net onze avondmaaltijd in een stadje 50 kilometer over de grens hebben gepland (met verse aubergine en courgette). Dat ging dus mooi niet door, snel een andere stop vlak voor de grens zoeken dan maar! Online hadden we er eentje gevonden die in een mooi park lag, een picnic locatie met “heaps of kangaroos”. Het was even zoeken, aangezien het in the middle of nowhere lag, 5 kilometer van de snelweg af, maar wauw wat mooi! Vergeet alleen de kangoeroes maar, die waren nergens te bekennen (gelukkig hadden we er die dag al veel gespot in het wild in het Towerhill Wildlife Reserve).

In the middle of nowhere

Eenmaal in Adelaide aangekomen was het al meteen oudejaarsavond, tijd voor een feestje! Na wat navragen bleek het strand het leukste te zijn, met een gratis festival en twee keer vuurwerk. Ik kan niet zeggen dat het vuurwerk zo mooi was als in Sydney 5 jaar geleden maar de sfeer was wel echt geweldig!!

We zijn nu een aantal dagen in Adelaide, dat een rustige maar hele relaxte stad is met een heel chill hostel. Aussies beginnen af en toe random hele gesprekken met je als ze horen dat je Nederlands bent omdat ze vaak familie in Nederland hebben, te grappig! Zo gaf een man ons een hele rondleiding door de stad en onwijs veel info over Adelaide.

Wilde kangaroos, emus en koalas spotten en hiken was heel tof in Belair National Park en in het Cleland Conservation Park konden we ze zelfs aaien en voeren, awesome!! (oké, wel een beetje toeristisch ;)) Natuurlijk hebben we op 1 januari ook een nieuwjaarsduik gedaan, helaas wel zonder de Unox mutsen maar die hadden we niet nodig in deze temperaturen haha!

Morgen vliegen we naar Perth (er was helaas geen relocation om het stuk van 3000 km te rijden) en daar gaan we met een auto de west en zuid-westkust rijden, zin in!!! You’ll hear from us soon 🙂

PS: Zie voor meer foto’s van Melbourne de vorige post!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *